THE HAWTTHORNS – MORNING SUN

Zangeres Kirsten Profitt lanceerde haar solocarrière al in 2006 toen ze als singer-songwriter haar eerste album “Lucky Girl” uitbracht. Het geselecteerde muziekgenre bevond zich ergens tussen pop, rock en country. Sinds 2012 maakte zij samen met Jaime Wyatt en Manda Mosher ook deel uit van het trio ‘Calico’ waarmee voornamelijk countryrocksongs werden gebracht en twee albums werden opgenomen.

Het was in die periode dat Kirsten Profitt een andere muzikant leerde kennen in songschrijver, multi-instrumentalist, leadgitarist en producer Johnny Hawthorn. Zijn muzikale verleden werd tot dan vooral gevormd in de groepen ‘Toad The Wet Sprocket’ en ‘Everclear’, naast drie soloplaten die hij heeft uitgebracht. Hun muzikale samenwerking groeide al snel uit tot verliefdheid tussen Johnny en Kirsten en hun daaropvolgende huwelijk vormde de basis voor het ontstaan van ‘The HawtThorns’, een nieuwe groep die zich zou toeleggen op het spelen van Americana- en countryrockmuziek.

Het prille echtpaar brengt harmonieuze samenzang op hun eerste album “Morning Sun” dat deze maand het levenslicht heeft gezien. Op die nieuwe plaat brengen ze tien eigen composities en één coverversie van de song “Nobody Gives A Damn About Songs Anymore”, een nummer van John Moreland uit diens 2013-album “In The Troes”. Ook singer-songwriter Ted Russell Kamp, een oude bekende van ‘Rootstime’, duikt op als co-auteur van het rockliedje “All I Know” op deze plaat.

De overige bandleden van ‘The HawtThorns’ naast zangeres KP (Kirsten Profitt) Hawthorn en gitarist Johnny Hawthorn zijn Eliot Lorango op basgitaar, Sasha Smith op piano, Matt Lucich op drums en Jim Scott op de omnichord. De liedjes op “Morning Sun” stralen iets vrolijks en zonnigs uit, te beginnen met openingstrack en eerste single “Shaking” (zie video), maar ook door andere nummers zoals de rocksong “Give Me A Sign” en de door lap-steelgitaar begeleide song “The 405”.

Wat ons vooral verheugt op dit album zijn de knappe ballads waarin het mooie stemgeluid van KP Hawthorn de overhand heeft: “Morning Sun”, het zeer melodieuze “Broken Wings” en “Come Back From The Stars”. Verder bekoren de mooie coverversie van het John Moreland-liedje dat het echtpaar in duetvorm brengt en de akoestische afsluiter “Lucky Charm”. Verdomd leuk eerste plaatje, dit “Morning Sun” van ‘The HawtThorns’.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Forty Below Records

video